fbpx
Vind ons op Facebook

Little story.

About Us.

The idea.

behind the scenes

Overal in Limburg vind je kwaliteitsvolle streekproducten, Wat als we deze zouden combineren tot lekkere streekgerechten?
Ontdek ’t Grevenhuis!

Van harte welkom in Restaurant Grevenhuis. Wij bevinden ons in het oudste pand van Borgloon. Het dateert van de 17e eeuw! Het stadhuis ertegenover werd vroeger ’s Grevenhuis genoemd, Huis van de Graven, verblijfplaats van de eerste Graven van Loon. In oktober 2018 bezocht ik de binnenzijde van dit geklasseerde pand en ik was direct verkocht. De mooie authentieke schouw, de houten balken tegen het plafond en het idyllisch terras…Dit was het moment om mijn droom in waar te maken! Ik contacteerde Koen Ketelslegers van LKS Interieurbouw. Samen met architecte Sofie Raes van Urban Dots werden plannen getekend en hertekend!

 Zo werd alles praktisch én mooi gemaakt. Kevin Goyvaerts, elektriciteitswerken en Stefan Ottenburghs, schilderwerken sprongen mee op de kar. Zij hebben ervoor gezorgd dat het eindresultaat nu gezien mag worden. Voor het mooie logo, de lay-out en het drukwerk kon ik overdag en zeker ook ’s nachts rekenen op mijn goede vriend, Sebastiaan van Duppen van A-Lion Design Agency. Je creëerde een stijl die perfect symboliseert waar het Grevenhuis voor staat. Bedankt voor jouw inzet en vastberadenheid doorheen het gehele proces. Onze website werd gemaakt door Yungo, een digitaal marketing bureau uit Genk.

In het Grevenhuis wordt voornamelijk gewerkt met echte streekproducten uit Limburg en omgeving. Voor de wijnkaart bezocht ik zeven wijndomeinen in Limburg en eentje in het Hageland. Ik proefde heel wat lekkere wijnen en contacteerde Kris Lismont. Hij stelde een mooie selectie samen voor onze wijnkaart. Daarbuiten zullen ook andere gerechten onze kaart sieren. De Vlaamse en Franse keuken zit ons in het hart. Koen van LKS interieurbouw wil ik nog eens in de spotlight zetten. Merci voor het meedenken, je geduld, motivatie en perfectionisme! Je hebt een mooi resultaat weten af te leveren! En last but not least, mijn grootste fan, de mama.

WhatsApp Image 2019-05-10 at 17.43.34
GrevenhuisWEB3

The ethos.

authentiek

De sfeer in ’t grevenhuis

Authentiek gezellig.

Bij de inrichting van ’t Grevenhuis hebben we de oorspronkelijke stijl zoveel mogelijk proberen te behouden en dit alles gemengd met een portie hedendaagse accentjes. Een grote open keuken siert de zaak en vervolgens de uitkijk op het oude stadhuis geeft een mooie authentieke sfeer. Het terras achterin is volledig afgeschermd en zorgt voor de nodige rust.

The team.

wij zorgen dagelijks voor kwaliteit

Ons team van professionals staat dagelijks voor jou klaar
om je elke dag weer te laten genieten van producten van top kwaliteit!

Wilfried Beliën.

Head Chef

Als eigenaar en uitvoerend chef van ’t Grevenhuis leef ik ervoor dagelijks te zorgen dat jij optimaal kan genieten van alles dat Limburg te bieden heeft.